PKBN | De excursie naar Texel van 20 en 21 september 2018
51225
single,single-post,postid-51225,single-format-standard,edgt-core-1.1.2,has-dashicons,ajax_fade,page_not_loaded,,vigor-ver-1.7, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.1,vc_responsive

De excursie naar Texel van 20 en 21 september 2018

De excursie naar Texel van 20 en 21 september 2018

We kunnen terugzien op een fijne excursie naar Texel op 20 en 21 september 2018. Fijn in de zin dat de bijeenkomsten  en de bezichtigingen interessant en nuttig waren, maar ook in de zin dat het goed was dat veel participanten zich wat langer met elkaar konden onderhouden. Ieder was dan ook tevreden na afloop.

De 20e september werd een bezoek gebracht aan het Afsluitdijk Wadden Centre in Kornwerderzand, waar een presentatie werd gegeven van de achtergronden die hebben geleid tot de ombouw naar De Nieuwe Afsluitdijk. De presentatie gaat hierbij. Presentatie Afsluitdijk Wadden Centre 1Presentatie Afsluitdijk Wadden Centre 2

Hierna werd koers gezet naar Texel, waar een bus klaar stond om het gezelschap naar De Koog te brengen voor hotel en barbecue in Paal 17, een strandpaviljoen. De volgende dag werd geopend met een presentatie door de gemeente Texel en de woningbouwcorporatie Woontij over de duurzaamheidsdoelen van Texel, waaronder enkele zeer duurzame woningcomplexen. ’s Middags nog een bezoek aan een drijvend park met zonnepanelen; door hiermee de elektriciteit voor de verlichting op te wekken, zegt Texel de eerste Nederlandse gemeente te zijn waar de openbare verlichting voor 100 procent energieneutraal is.

Bij het afscheid tijdens de terugtocht op de boot bleek ieder veel te hebben opgestoken en waren meerdere contacten hernieuwd of gelegd.